Arama Sonuçları

  Toplam 352 sayfa - Şuan 225. sayfadasınız.   [ İlk sayfa ]  [ Önceki sayfa ]  [ Sonraki sayfa ]   [ Son sayfa ]  

19 Ara 2008
11:06
Okunma: 1344
2 yaşındaki oğlumu karın ağrısı şikayetiyle doktora götürdüğümde gaz sancısı olabilir denilmişti ve akabinde de ağrısı geçti ama her ihtimale karşı kan tahlili ve tam batın ultrason çektirdim.tahlil sonucunda yüksek çıkanlar … 26/11/2008 tarihli rapor SGOT(AST) 49 çıktı.normal değer 0-38. Sedimentasyon hızı 2 saat 26 çıktı.normal 0-20mm/h. LY%55,6 çıktı normali 11-49. GR%38.7 çıktı. normali 42-85. MPV 4 normali 6-10 PDW 17.2 normali 10-15 MCH 23 normali 25-37 Ultrason raporu : SONUÇ : batın sağ alt kadranda 1,5 cm.çaplı birkaç adet mezenterik lenf nodları saptanmıştır. (reaktif) Bunun sonucunda Genel cerraha gösterdiğimde antibiyotik verdi ve 10 gün sonra tahlilleri yenilememi söyleyerek ve CRP istedi. (bu arada oğlum gripte olmuştu,) Antibiyotik kullandık 17/12/2008 tarihli rapor CRPkantitatif(c reak protein ) 1,3 normal değer <6,0mg/l Sedimentasyon hızı 1 saat 11 normal değer 0-10 2 saat 28 normal değer 0-20 MCV 69.4 normal değer 70-100 PCT 0,09 normal değer 0,10-1,00 MPV 3,9 normal değer 6-10 PDW 17,9 normal değer 10-15 MCH 23,4 normal değer 25-37 Ultrason raporu SONUC : Sağ alt kadranda mezenterik yerleşimli en büyüğü 13 mm. Çaplı birkaç adet lenf nodları izlenmiştir. Sayın hocam, doktorumuz bize lenf bezlerinde iltihap olduğunu ve gribal enfeksiyondan kaynaklanabileceğini söyledi ama yinede 3 ayda bir kontrolden geçmesinde takipte olmasında fayda var dedi. Bu tahlil ve ultrason sonuçlarına göre bana bir açıklama yaparsanız çok sevinirim. Saygılarımı sunar, teşekkür ederim.

Toplam 352 sayfa - Şuan 225. Sayfadasınız

[ İlk sayfa ]  [ Önceki sayfa ]  [ Sonraki sayfa ]   [ Son sayfa ]  


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225  226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321   322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352  
Üye Ol

Ziyaretçilerimiz

www.pediatriportali.com sitesinin web hosting hizmeti natro - izgi Bilgisayar Sistemleri Ltd. tarafından sağlanmaktadır.
ocuk Doktoru - ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - Pediatri Uzmanı - ocuk sağlığı sitesi - ocuk doktorları - Pediatri - Pediatrist - Bebek